Nieuwe fusie door Kortrijk Spurs

Deze week raakte bekend dat een tweede grote fusie in het Zuid-West-Vlaams Basketlandschap rond is. Kortrijk Spurs en Dynamite Deerlijk gaan samen verder als Kortrijk Spurs.

Lees hieronder de perstekst:Kortrijk Spurs en Dynamite Deerlijk bezegelen hun constructieve samenwerking met een fusie. De dames afdeling van de Kortrijk Spurs (tot dit seizoen K-BTK) kan prat gaan op een bijzonder sterke jeugdwerking waarin maar liefst 200 meisjes worden opgeleid. Dynamite Deerlijk is sinds jaren een vaste waarde in Top Division Woman en speelt de laatste seizoenen telkens de play-offs zonder buitenlandse speelsters of prof-speelsters.Dynamite Deerlijk kan al enkele jaren beroep doen op de meest talentvolle speelsters van de Kortrijk Spurs en die spelen een bepalende rol in de resultaten van de ploeg.Door de fusie met Dynamite Deerlijk kan Kortrijk Spurs de top-opleiding op alle niveau’s combineren met een topploeg in de hoogste dames klasse.Dynamite Deerlijk wordt vanaf volgend seizoen dus officieel Kortrijk Spurs (wellicht nog even met als roepnaam ‘Deerlijk – Kortrijk Spurs) en speelt de ploeg in Deerlijk. Na twee seizoenen verhuist de ploeg naar Kortrijk. Veerle Waegemans is voorzitter van de damesafdeling van de Kortrijk Spurs, Albert Vanpoucke zal instaan voor de Top Division-ploeg.